A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Array to string conversion

Filename: libraries/Template.php

Line Number: 59

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Array to string conversion

Filename: libraries/Template.php

Line Number: 59

Academica Medical
  
Meniu

Andrologia

În Centrul Medical Academica  Dr. Radu Mihalca, medic specialist endocrinolog cu competență în ecografie andrologică și endocrinologică, membru al European Academy of Andrology, oferă consultații, investigații și proceduri terapeutice de specialitate. Având o experiență profesională bogată în andrologie, activitatea sa clinică se referă la disfuncții sexuale masculine: disfuncție erectilă, ejaculare precoce, boala La Peyronie, andropauză etc. De asemenea, se ocupă cu investigarea și tratamentul infertilității masculine și de cuplu, analiza lichidului seminal (spermogramă), ecografie testiculară, peniană și prostatică trans-rectală.

Ramură a medicinei care studiază fiziologia și patologia organelor sexuale masculine, andrologia este un domeniu complex care se ocupă cu studiul elementelor anatomice, biologice și psihice care concură la buna funcționare a aparatului urogenital masculin. Infertilitatea masculină, impotența (disfuncția erectilă) sau ejacularea precoce sunt numai câteva exemple de probleme sexuale masculine care beneficiază din plin de evaluare, tratament și consiliere andrologică. 

Sterilitatea cuplurilor se întâlnește din ce în ce mai frecvent, într-un număr mare de cazuri datorându-se bărbatului, prin diverse afecțiuni andrologice. Infertilitatea masculină este o condiție ce se regăsește în circa o treime din cuplurile infertile, iar evaluarea barbatului în cadrul cuplului infertil este recunoscută astăzi drept la fel de importantă precum evaluarea femeii. Principalul semn al unui factor masculin de infertilitate îl reprezinta o calitate scăzută a spermei, ce de multe ori este denumită oligo - asteno - terato - zoospermie.  O analiză cuprinzătoare a materialului seminal prin spermogramă oferă indicații cu privire la funcția testiculară și a integrității tractului genital masculin; prin faptul că este neinvazivă, este una dintre primele măsuri de investigație în cazul cuplurilor cu probleme de concepție.  Printre cele mai frecvente cauze de infertilitate masculină găsim varicocelul, infecțiile căilor genitale sau factori dobândiți precum radiațiile sau căldura. Cauze mai puțin comune de infertilitate sunt cauzele hormonale și gentice, în acest caz tratamentul fiind unul individual pentru fiecare cuplu, bazat de multe ori pe tehnici complexe de reproducere asistată. 

Impotența este imposibilitatea de a obține și/sau de a menține un nivel al erecției suficient pentru a permite un raport sexual satisfăcător pentru amândoi partenerii. Din punct de vedere clinic se poate vorbi despre o erecție completă dar de durată prea scurtă sau despre absența unei erecții complete. O altă abordare, utilă din punct de vedere clinic, este acea de a diferenția disfuncția erectilă cu cauze prevalent psihologice de disfuncția erectilă cu cauze prevalent organice. Tinerii prezintă mult mai des o disfuncție erectilă cu origine psihologică, în care mediatorii chimici eliberați în condiții de anxietate crescută au un rol important în blocarea mecanismul fiziologic al erecției. În cazul bărbaților ce au depășit 40 de ani factorii organici au o importanță mult mai mare în originea disfuncției erectile, dar nu trebuie să uităm că aspectul psihologic este prezent în toate formele de impotență. 

Ejacularea precoce este caracterizată de un timp scurt al raportului sexual, un control scăzut asupra ejaculării și consecințe psihologice personale și relaționale negative. În timp ce unii bărbați prezintă acest simptom drept o consecință a altor condiții patologice precum disfuncția erectilă, prostatita sau hipertiroidismul, un procent de circa 2% din populația masculină prezintă acest simptom încă de la primele raporturi sexuale, această situație purtând numele de ejaculare precoce primară. Terapia ejacularii precoce se referă în primul rând la eliminarea cauzelor ce stau la baza ei, doar după aceea ajungându-se la tratamentul sexologic sau farmacologic. 

Pentru programări la consultații, investigații și tratamente în specialitatea Andrologie, vă rugăm să folosiți datele noastre de contact