A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Array to string conversion

Filename: libraries/Template.php

Line Number: 59

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Array to string conversion

Filename: libraries/Template.php

Line Number: 59

Academica Medical
  
Meniu

MEDICINA DE FAMILIE

Medicul tău de familie

 

Centrul  Medical Academica vă propune serviciile sale de medicină de familie, pentru sănătatea dumneavoastră și a întregii familii.

 • Pentru că medicina de familie este cea mai veche specialitate medicală, specialitate care în zilele noastre s-a impus în rândul pacienților care își doresc o legatură directă și personală cu medicul lor.
 • Pentru că medicul de familie este cel care cunoaște nu numai individul, ci și familia acestuia, cu toate problemele ei, este sfătuitorul și prietenul familiei.
 • Pentru că medicul de familie este cel care este alături de pacient incă de la naștere - când trebuie să ajungă la domiciliul nou-născutului în prima lună de viață - trecând prin toate etapele de dezvoltare de-a lungul vieții - sugar, copil mic, preșcolar, adolescent, adult, vârstnic.

Avantajele înscrierii pe listele medicului de familie Academica:

- Consultații de medicină de familie gratuite și tot pachetul de servicii medicale de bază, la fel ca la oricare alt medic de familie din România, fără a plăti nimic în plus pentru condițiile deosebite pe care Centrul Medical Academica le oferă.

- Pe lângă pachetul de bază, care cuprinde servicii medicale profilactice și curative precum și eliberarea de acte medicale, în Centrul Medical Academica se oferă următoarele beneficii suplimentare:

 • Reducere de 10% la consultațiile de specialitate în cadrul clinicii (alergologie, cardiologie, ginecologie, medicină internă, endocrinologie, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, pediatrie, ortopedie, dermatologie, hematologie, neurologie, oncologie, urologie, chirurgie), reducere acordată pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie Academica.
 • Reducere de 10% pentru analizele de laborator care nu sunt incluse în lista analizelor disponibile pentru medicina de familie.
 • Investigații imagistice – radiografii și ecografii abdominale parțial decontate de CAS, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie.
 • Medicul de familie organizează și coordonează realizarea investigatiilor medicale necesare, compensate sau nu, cu ajutorul medicilor specialiști. Din această perspectivă, faptul că în Centrul Medical Academica sunt disponibile toate specialitățile medicale și chirurgicale, confortul pacienților este asigurat de posibilitatea efectuării tuturor examinărilor și analizelor necesare în cadrul clinicii.

Cabinetul este situat în Academica Aviatorilor – Bd. Aviatorilor nr. 67, zona Piața Charles de Gaulle, iar medicul nostru de familie este doamna Dr. Gabriela Mădălina Pășescu.

Persoanele care se înscriu la medicul de familie din Centrul Medical Academica vor fi asigurate prin Casa de Asigurări OPSNAJ.

PACHETUL DE SERVICII MEDICALE DE BAZĂ - ACORDAT PERSOANELOR ASIGURATE

 1. Servicii medicale pentru situațiile de urgență medico-chirurgicală;
 2. Servicii medicale profilactice /de prevenție:
  1. Consultații pentru urmărirea dezvoltării fizice și psihomotorii a copilului prin examene de bilanț;
  2. Consultații pentru servicii medicale de prevenție;
  3. Consultații în vederea monitorizării evoluției sarcinii și lăuziei, conform prevederilor legale în vigoare;
  4. Imunizări (consultație, inclusiv inoculare);
  5. Supraveghere si depistare de boli cu potențial endemo-epidemic;
  6. Consultații pentru acordarea serviciilor de planificare familială;
  7. Servicii de promovare a sănătății.
 3. Servicii medicale curative în caz de boală pentru afecțiuni acute, subacute sau cronice programabile: consultații, evaluare clinică și paraclinică, recomandări.
 4. Monitorizarea stării de sănătate pentru bolnavii cu afectiuni cronice.
 5. Consultații la domiciliul asiguraților - maximum 5 consultații/săptămână/medic.
 6. Servicii medicale paraclinice - ecografie generală (abdomen + pelvis) - în limita competenței și a dotărilor necesare;
 7. Activități de suport. Eliberarea de acte medicale: certificat de concediu medical, bilete de trimitere, prescripții medicale, scutiri medicale pentru copii în caz de îmbolnăviri.


Ghid practic pentru persoanele asigurate


Actele necesare înscrierii la medicul de familie sunt:

 • Dovada de asigurat (adeverință de salariat din care să rezulte că s-au plătit contribuțiile către Casa de Asigurări, respectiv chitanța la zi de la Casa de Asigurări în cazul Persoanelor Autorizate).
 • Copie dupa CI/BI, respectiv după permisul de ședere pentru cetățenii străini care lucrează în România sau după certificatul de naștere (pentru copii).
 • În cazul înscrierii inițiale la un medic de familie: declarație pe propria răspundere cum că solicitantul nu este înscris la alt medic de familie.
 • Transferul de la un alt medic de familie către medicul de familie Academica se face automat în cazul în care de la înscrierea inițială au trecut cel puțin 6 luni. Pentru aceasta este necesară completarea formularelor de înscriere cu menționarea numelui fostului medic.  Dacă prima înscriere a fost făcută cu mai puțin de 6 luni înainte de solicitarea transferului, se așteaptă trecerea acestei perioade și apoi se solicită transferul.

Pentru co-asigurați (soț/soție – care nu au un loc de muncă), actele necesare înscrierii sunt următoarele:

 • Dovada de plătitor de contributie CAS a asiguratului (adeverința de salariat din care să rezulte că s-au plătit contribuțiile către Casa de Asigurări, respectiv chitanța la zi de la CASMB în cazul Persoanelor Fizice Autorizate);
 • Copie dupa CI/BI, respectiv după permisul de ședere pentru cetățenii străini care lucrează în România;
 • Copie dupa certificatul de căsătorie;
 • Declarație pe propria răspundere că persoana coasigurată nu este înscrisă la alt medic de familie.