A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Array to string conversion

Filename: libraries/Template.php

Line Number: 59

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Array to string conversion

Filename: libraries/Template.php

Line Number: 59

Academica Medical
  
Meniu

NOU în dermato-estetică

CORECȚII ESTETICE ALE PIELII PRIN INJECTARE

 1. Rejuvenarea  facială cu acid hialuronic  se adresează persoanelor cu  riduri fine și profunde, pentru refacerea volumului pierdut odată cu vârsta  de la nivelul obrajilor, șanțurilor naso labiale, în redefinirea și augmentarea buzelor, precum și pentru corecția depresiunilor cutanate și a cicatricilor faciale post acnee .

Acidul hialuronic de ultimă generație folosit este  pur 100% (Teosyal), de origine non animală, înlăturându-se astfel  complet riscul reacțiilor alergice. Procedura injectabilă este extrem de versătila, existând posibilitatea alegerii produsului cu vâscozitatea potrivita zonei de corectat. Astfel pentru pomeți, buze sau șanțurile naso labiale se va alege un produs cu o durată mai lungă de viață (9-12 luni), iar pentru riduri fine un produs cu o vâscozitate mai redusă pentru a se integra natural în derm, prezența acestuia fiind apoi imperceptibilă la palpare.

Pentru volum  există avantajul  injectării cu canula, un ac fără vârf ascuțit, ușor flexibil, care nu va deteriora țesutul (ocolește vasele sangvine și nervii), nu lasă vânătăi și necesită o singură înțepătură.

Durerea este combătută  prin aplicarea anterioară  a unei creme anestezice și mai nou prin posibilitatea injectării acidului hialuronic cu anestezic încorporat, senzația fiind doar de înțepătură ușoară.

Rezultatul vizibil este imediat, în urma injectării rămâne de obicei o ușoara înroșire locală care va dispărea în câteva ore, rareori însă se poate forma un hematom care va dispărea în 2-3 zile.

Evaluarea statusului clinic general, explicarea procedurii și a riscurilor acesteia sunt efectuate anterior de medicul specialist, pacientul fiind sfătuit să respecte întocmai indicațiile pentru prevenirea reacțiilor adverse sau complicațiilor.

2. Tratamentul ridurilor și al transpirației excesive/hiperhidrozei (axilare, palmare) cu toxina botulinica: Vistabel, Dysport

Ce este toxina botulinică și cum acționează? Toxina Botulinica de tip A este  un agent blocant neuromuscular obținut din  bacteria numită Clostridium botulinum.  Administrată injectabil, toxina va produce o relaxare locală musculară, rezultatul fiind reducerea temporară a aspectului  ridat al pielii la nivelul regiunii injectate a feței  sau  gâtului.

Cui se adresează tratamentul?  Înainte de efectuarea tratamentului, medicul specialist va analiza starea de sănătate a pacientului în vederea evitării reacțiilor adverse, a interacțiunii cu anumite medicamente sau  afecțiuni ce contraindică tratamentul.  Procedura se poate efectua atât pentru prevenirea  formării ridurilor de expresie (în medie după vârsta de 30 ani), precum și pentru corecția ridurilor deja existente.

În ce constă procedura și cât durează efectul?  Tratamentul efectiv durează cateva minute, nu necesită anestezie locală deoarece discomfortul  generat de injectare este minim. Efectul se instalează progresiv, între 2-7 zile postinjectare și durează 3-6 luni.

Ce regiuni pot fi tratate? Ridurile dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte, cele  situate lateral de ochi, oblice de pe suprafața laterală a nasului și cele din jurul gurii sunt reduse semnificativ în urma injectării toxinei botulinice.

3. Tratamentul elastozei și a vergeturilor prin biorevitalizarea cutanată cu Jalupro. Aceasta presupune injectarea unei soluții ce conține o combinație de acid hialuronic si  4aminoacizi (Glicina, Prolina, Lizina, Leucina)   cu rol în refacerea colagenului existent, stimularea procesului de colagenogeneza și hidratarea pielii, îmbunătățind astfel tonusul și elasticitatea pielii.

Terapia se efectueaza în special în:

 • elastoză și vergeturi
 • tratamentul pielii imbătrânite (riduri fine și medii, laxitate cutanată) în special pentru pielea din jurul ochilor, gurii, de la nivelul pomeților și feței dorsale a mâinilor
 • cicatrici post-acneice
 • alopecie areata
 • xeroză (uscăciunea pielii)

Procedura se efectuează pe parcursul a 4 ședite  (la interval de 1 săptămână), este nedureroasă deoarece se injectează intradermic cu un ac foarte fin și după aplicarea unei creme anestezice, rezultatul fiind vizibil la 2-3 săptămâni de la începerea tratamentului. Rezultatele persistă în funcție de zona tratată până la aproximativ 6 luni.

 

SISTEMUL VISIA -  ANALIZA CARACTERISTICILOR TENULUI     

Cu ajutorul Sistemului VISIA se face o analiză complexă a tuturor caracteristicilor  individuale ale tenului, ceea ce reprezintă  fundamentul stabilirii unui program de rejuvenare cu ajutorul tehnologiilor laser și  de îngrijire facială perfect individualizate. De la imperfecțiuni  ale tenului - ca lipsa de uniformitate sau ridurile fine, până la  problemele produse de influența razelor solare, VISIA asigură solutia completă pentru analiza complexă și detaliata a tenului. 

  

Principalul beneficiu este planificarea unui program individualizat bazat pe rezultatele specifice ale analizei tenului, cu recomandarea unor combinații unice, strict  individualizate a procedeelor de rejuvenare sau a metodelor de ingrijire a tenului.

Analiza VISIA presupune achiziția de imagini multispectrale care oferă informații cheie ce se referă la 6 arii principale ale sănătății și frumuseții feței: riduri, pete, pori, variații de culoare și textură, prezența bacteriilor la nivelul porilor și problemele produse de razele ultraviolete. În plus, sistemul VISIA oferă posibilitatea comparării tenului analizat cu o bază de date (persoane de aceeasi vârstă și de aceeași rasă). Totodată, un raport ce conține toate aceste date inregistrate (inclusiv recomandari terapeutice) poate fi înmânat  pacientului.

  

Ce oferă VISIA?

 • analiza complexă a tenului;
 • evaluarea porilor;
 • analiza individuală a starii de sănătate a pielii;
 • evidențierea  ridurilor;
 • analiza tulburărilor pigmentare;
 • recunoașterea problemelor cauzate de razele ultraviolete;
 • identificarea bacteriilor prezente la nivelul porilor;
 • reprezentarea grafică a rezultatelor;
 • planificarea unui tratament Anti-Aging individualizat;
 • monitorizarea progresului și controlul rezultatelor tratamentelor  estetice aplicate.

PROCEDURI NONINVAZIVE CU LUMINĂ INTELIGENTĂ: PLATFORMA CUTERA 

Cea mai avansată tehnologie din lume în Anti-Aging și estetică

Când vorbim despre delicatele proceduri non-chirurgicale de reîntinerire, cu toții ne dorim rezultate spectaculoase, care să poata concura chirurgia plastică, fară efecte nedorite.

Centrul Medical Academica, se numără printre puținele clinici din țară care pune la dispoziție cea mai sofisticata tehnologie existentă la ora actuală în lume: platforma CUTERA-XEO. Compania "CUTERA" (California – SUA) este lider mondial de piață și inovator recunoscut în domeniul tehnologiei estetice profesionale High-Tech cu rezultate de excepție pe următoarea arie de probleme: leziuni pigmentare, leziuni vasculare, cuperoză, rozacee, "defecte" ale texturii pielii, pilozitate nedorită. Tratamentul nu este dureros, sistemul de răcire eficient (încorporat în piesa de lucru) realizând o anestezie locală perfectă. CUTERA permite alegerea celor mai buni parametri, adecvați pielii pacientului, pentru a putea obține cele mai bune rezultate în deplină siguranță și confort. Procedurile estetice se desfășoară după o consultație de specialitate în care se evaluează starea epidermului și a dermului și după tratarea afecțiunilor preexistente. De asemenea, sunt semnalate pacienților situațiile în care aceste proceduri estetice sunt contraindicate sau nerecomandate. Pentru efecte vizibile și de durată, este necesar un număr variabil de ședințe de terapie.

Platforma CUTERA XEO concentreză trei tehnologii - laser (Genesis, NdYag), lumina intens pulsată (IPL) și infraroșu (IR) Titan. - fiecare cu diferite APLICAȚII:

Epilarea definitivă cu laser/IPL CUTERA

Epilarea definitivă se numără printre tehnicile de înfrumusețare la care aproape toate femeile ar dori să apeleze. Deși există mai multe platforme laser cu ajutorul cărora se poate realiza epilarea definitivă, platforma CUTERA este diferită; ea se distinge prin siguranța oferită și prin rezultatele optime pentru toate tipurile de piele (se poate epila și pielea bronzată sau chiar neagră). Foliculii piloși evoluează în trei faze: de creștere, de regresie și de latență. Laserul distruge doar foliculii aflați în faza activă de creștere la momentul tratamentului, de aceea vor fi necesare tratamente adițonale pentru a distruge toți foliculii dintr-o anumită arie. În 4-6 ședințe la 3-6 săptămâni interval se obține reducerea permanentă a pilozității de pe orice zonă a corpului. Numărul de ședințe necesar depinde de grosimea firului de păr, de aria tratată și de ciclul de creștere al părului. Epilarea definitivă prin energia luminoasă laser acționează cu o lungime de undă ce permite pătrunderea la aproximativ 5-7 milimetri în derm, la baza foliculului, fără a produce lezări la nivelul epidermului. Imediat după tratament, zona poate fi discret eritematoasă și edematoasă. În următoarele zile firele par a suferi o creștere aparentă, dar de fapt ele vor fi eliminate după 7-10 zile. Înainte de tratament și între proceduri nu sunt permise metode de epilare prin smulgere (ceară, epilator electric, pensetă) ci doar radere. Epilarea definitivă presupune urmarea unor pași de către pacient. Acesta trebuie neapărat să se prezinte la medic pentru o consultație prin care se stabilește dacă pacientul poate fi suspus intervenției. Pacienta nu trebuie să fie însărcinată, nu trebuie să urmeze un tratament împotriva acneei severe, să nu ia medicamente fotosensibilizante, să nu aibă infecții cutanate, machiaj permanent sau tatuaje pe zona de epilat.

Estetică

Tratamentul leziunilor vasculare

Cu tehnologia CUTERA, pacienții își pot rezolva varicele de dimensiuni mici de pe picioare sau vasele sparte de pe față, mai precis venectazii cu calibru pana la 3.5 mm (telangiectazii, vene albastre vizibile, cuperoza, etc.) și hemangioame (plane și cavernoase de orice dimensiuni). În 1-2 ședințe se înlătură definitiv vasele sparte, fără înțeparea sau lezarea tegumentului adiacent, fără cicatrice și semne. Este o tehnologie nedureroasă, cu efect rapid, iar pacientul poate pleca imediat acasă și își poate relua activitățile zilnice obișnuite. Sistemul CUTERA livrează impulsuri laser care determină coagularea sângelui din interiorul vasului, eventual distruge vasul respectiv care ulterior va fi resorbit de către organism. Fluxul sangvin va fi astfel redirecționat către venele profunde. De obicei este suficientă o singură ședință, maxim două. Totuși, numărul de ședințe necesare depinde de numărul, culoarea și mărimea vaselor care urmează a fi tratate. Rezultatele variază individual. Majoritatea pacienților experimentează o senzație de înțepătură la impactul impulsului laser. Deși nu este necesară anestezia locală sau medicație antialgică, totuși pacienții pot opta pentru acestea. După tratament, durerea este minimă sau inexistentă. Cel mai des întâlnite sunt ușoara înroșire și edemațiere a zonei. Aceste simptome durează mai puțin de 24 de ore. Mulți pacienți observă o îmbunătățire semnificativă a aspectului după 4- 6 săptămâni. Totuși, rezultatul final poate să nu fie vizibil decât după câteva luni.

Lifting-ul nechirurgical și rejuvenarea cu laser GENESIS și IR Titan

Pentru întinerire, CUTERA asigură, cu eficiență maximă, rezultate spectaculoase și de durată prin modificarea fibrelor de colagen. Tratamentele sunt nedureroase, comode, iar unele dintre ele pot fi făcute chiar și în pauza de masă. Aparatul permite efectuarea unui lifting nechirurgical, tratează ridurile fine, tenul îngroșat, porii dilatați, discromiile (pistrui, leziuni pigmentare maronii sau eritematoase), problemele de textură și luminozitate ale pielii. De asemenea, ameliorează aspectul cicatricilor atrofice (ex.: post acnee), poikiloderma, alte leziuni eritematoase. Foarte bun pentru întreținerea pielii, nu necesită timp de recuperare posttratament.

Rezultatele cele mai bune în rejuvenare o au tehnologiile sinergice, respectiv combinația între Laser Genesis (cu acțiune în epiderm) și IR Titan (cu acțiune în dermul profund). Tehnologia TITAN, creată de CUTERA, este un sistem revoluționar de reîntinerire a pielii, având, conform studiilor clinice, o eficiență cel puțin dublă față de orice altă metodă nechirurgicală de lifting; face practic să dispară urmele lăsate de trecerea timpului, netezind ridurile adânci sau pliurile de la nivelul feței, gâtului, brațelor sau abdomenului.

Tehnologia inovatoare elaborata de CUTERA reunește deci, într-o platformă unică, o multitudine de beneficii care au revoluționat terapia estetică Anti-Aging:

 • rezultate performante prin acțiuni blânde;
 • abordare anti-aging completă (textură, culoare, suplețe);
 • efect rapid (proceduri posibile în pauza de prânz);
 • siguranță, control perfect și monitorizare continuă;
 • rezultate de durată;
 • întoarcere imediată la activitatea zilnică obișnuită;
 • flexibilitate deosebită, adaptabilă la toate tipurile de piele.

Aceste proceduri estetice sunt aplicate de specialiștii noștri (Vezi medici Pitar Moș sau medici Aviatorilor) medici dermatologi și chirurgi plasticieni de renume, care au introdus în premieră în Romania tehnologia CUTERA.

ISOLAZ- ULTIMA TEHNOLOGIE ÎN TRATAMENTUL ACNEEI  

Terapia cu ajutorul noului aparat Isolaz este rapidă, ușoară și complet nedureroasă: o combinație de impulsuri luminoase și aspirație cu vacuum care curață porii în profunzime, din interior către exterior. Se poate aplica pe toate tipurile de piele și la orice vârstă.

Isolaz este singura terapie estetică din lume ce utilizează această combinație: vacuum + impulsuri luminoase: Photopneumatics™ (Photo = Light, Pneumatics = vacuum). Prin aspirație se realizează eficient curățirea porilor, iar lumina asigură omorârea bacteriilor care cauzează acneea și reduce înroșirea feței.

      

Rezultatele sunt spectaculoase, iar gradul de confort este incomparabil cu cel oferit de tratamentele indelungate cu antibiotice sau cu diferite produse dermato-cosmetice.

  

 ALTE PROCEDURI ESTETICE

În Centrul Medical Academica beneficiați de atenuarea sau eliminarea ridurilor prin folosirea injecțiilor cu toxina botulinică sau a fillerilor tisulari pe bază de acid hialuronic ce pot umple ridurile foarte adânci și pot augmenta buzele și pomeții pentru obținerea aspectului tânăr.

Aceste intervenții se realizeaza într-un timp foarte scurt, nu prezintă riscuri, nu este nevoie de anestezie, nu rămân semne după tratament, deci pacienții se pot întoarce imediat la activitățile curente.

Singurul dezavantaj al acestor proceduri este că trebuie repetate la un anumit interval de timp (între 6 luni și 1 an) pentru că se folosesc substanțe resorbabile.

TERAPII LASER CO2

Tratamentul cu laser CO2 constituie o metodă extrem de eficace de terapie chirurgicală în dermatologie. Permite un control precis al adâncimii distrugerii tisulare, metoda fiind indicată frecvent în tratamentul leziunilor cutanate superficiale benigne și al leziunilor epiteliale pre-carcinomatoase.

Iată câteva din tratamentele ce pot fi efectuate cu Laser CO2:

Avantajele față de metodele tradiționale (excizie, electrocauterizare) constau în reducerea semnificativă sau chiar absența sângerării și scurtarea timpului de refacere postoperatoriu.

 • Tumori benigne (acantom, adenom sebaceu, angiokeratom, angioame cutanate, siringoame, tricoepitelioame, xantoame, xantelasme, hidrocistoame apocrine, neurofibrom, moluscum pendulum, granulom piogen, limfangiom, keratoze seboreice)
 • Unele tumori maligne, de mici dimensiuni (sub 2 cm).
 • Leziuni virale (veruci vulgare, plane, plantare, papiloame, condiloame acuminate)
 • Formațiuni vasculare (angioame, hemangioame, telangiectazii, spider angioame)

 

 

Sus